Home » Informativ » Simpozion „Pasi pe nisipul eternitatii „

Simpozion „Pasi pe nisipul eternitatii „

Joi, 31 martie 2016, ora 12, Seminarul teologic Ortodox a organizat simpoznionul „Pasi pe nisipul eternitatii” dedicat marelui sculptor roman CONSTANTIN BRANCUSI.

 

 

Evenimentul a debutat cu binecuvantarea directorului institutiei de invatamant pr. prof. dr Pintea Eugen Menut si s-a desfasurat in cadrul festiv al Capelei Seminarului, unde cadreele didactice si elevii au prezentat dezbateri incadrate temei propuse.

 

008

Programul tematic a expus detalii valoroase despre seminificatia simbolurilor si a simplitatii intru complexitate surprinse in sculpturile artistului.

 

55-de-ani-de-la-moartea-lui-constantin-brancusi-9235192

Pr. prof dr. Nicolae Bolea a incantat auditoriul prin modul in care a surprins conexiunea dintre evolutia artistica si cea spirituala a sculptorului.Legatura dintre simbolurile brancusiene si universul credintei crestin – ortodoxe a fost surprinsa in materialul analitic al pr.prof. dr. Pintea Eugen Menut „Aspecte teologice in lucrarile lui Constantin Brancusi”.Lucrarea ” Brancusi,surpriza artei moderne” prezentata de prof. Teodora Ancateu a relatat detalii pragmatice din viata artistului.

015

Materialele prezentate au fost insotite de imagini elocvente prezentate in cadrul expozitiei de fotografie ” Divinitatea ramane in opera ta”-prof. Angela Risteiu si prof. Monica Opris.Intreaga manifestare culturala s-a finalizat cu derularea filmului documentar ” pasi pe nisipul eternitatii” . Materialul documentar ofera imagini impresionante cu sculptorul si operele sale.

Aforisme brancusiene a fost momentul dedicat artistului de elevii Seminarului Teologic, implicati cu devotament si in tinuta traditionala atat de draga lui Brancusi.

026